Dine medarbejderes tillid til dig som leder er afgørende

11.01.2024


HAR DINE MEDARBEJDERE TILLID TIL DIG?Virksomheder med en høj grad af tillid har:

 • 74 % mindre stress
 • 106% mere energi på jobbet
 • 50 % højere produktivitet
 • 13 % færre sygedage
 • 40 % mindre udbrændthed
Læs om hvordan du, via dine medarbejderes adfærd, kan se om de har tillid til dig som leder

 

HVORDAN VED DU, SOM LEDER, OM DU HAR DINE MEDARBEJDERES TILLID?For nyligt læste jeg, i en artikel fra Harvard Business Review, at virksomheder med en høj grad af tillid, har:


 • 74 % mindre stress
 • 106 % mere energi på jobbet
 • 50 % højere produktivitet
 • 13 % færre sygedage
 • 76 % mere engagement
 • 29 % mere livstilfredshed
 • 40 % mindre udbrændthedWow, det er vilde tal... og da også en god reminder om, hvorfor det kan betale sig, som leder, at arbejde med at øge graden af tillid i sit team.Når jeg arbejder med ledere, som ønsker at skabe mere tillid i deres team, starter vi altid med at mappe deres nuværende relationer til deres medarbejdere... og så, fra dét udgangspunkt, planlægge relevante indsatser, der kan øge tilliden og relationerne mellem leder og medarbejder. Er du leder, kan du jo lave samme øvelse:-) Prøv at se hér👇🏼Sådan kan du, via dine medarbejderes adfærd, se om der er tillid mellem jer!Tillid og relation ikke opbygget endnu    >> Siger ét, og gør noget andet

                                                         >> Udtrykker IKKE egen mening

                                                         >> Undgår diskussioner

                                                         >> Viser ligegyldighed eller modvilje


God relation ér opbygget                      >> Deler udfordringer

                                                         >> Udtrykker egen mening

                                                         >> Taler konstruktivt om teamet

                                                         >> Handler på aftaler


God og tillidsbaseret relation                 >> Viser sårbarhed

                                                         >> Giver feedback

                                                         >> Tager uopfordrede initiativerTillid åbner op for bedre indlæring og udviklingEr der en god og tillidsbaseret relation mellem dig som leder og dine medarbejdere, viser forskning inden for Neuroscience videnskaben også, at dine medarbejdere er langt mere åbne for indlæring og udvikling end de er, hvis der ikke er tillid mellem jer.
Overvejer du et individuelt ledelsesmentor-forløb?


... hvor du bevidst kan arbejde med at styrke både tillid og andre vigtige lederfærdigheder, er du meget velkommen til at få en gratis matchsamtale med mig, for at høre mere om mulighederne. Det kan du gøre lige her: Kontakt

Ønsker du hjælp til at styrke tilliden i dit lederteam og derigennem forbedre samarbejde, innovation og resultater i hele organisationen?


Når lederteamet udstråler fælles retning og har en høj grad af tillid til hinanden afspejles det i hele organisationen. Medarbejderne føler sig mere trygge og engagerede, hvilket fører til øget produktivitet og bedre resultater. Tillidsfulde lederteams skaber en positiv arbejdskultur, der motiverer og inspirerer alle i organisationen.Jeg er certificeret i Patrick Lencioni's teamudviklingsværktøj (Five behaviors of a Cohesive Team eller den omvendte betydning på dansk - De 5 dysfunktioner), og jeg står klar til at hjælpe dig med at skabe et mere tillidsfuldt og sammenhængende lederteam. Kontakt mig gerne for at høre mere om, hvordan jeg kan skræddersy et udviklingsforløb til behovet i dit lederteam.

MERE INSPIRATION