Mental Sundhed på arbejdspladsen

03.10.2023


MENTAL SUNDHED PÅ ARBEJDSPLADSENHvad bliver der arbejdet med helt konkret, når en virksomhed priotiterer en hel dag til at arbejde med mental sundhed? 


Læs om hvordan workshoppen om mental sundhed har hjulpet virksomheden Retio by Zignifikant med at forbygge og styrke mental sundhed på deres arbejdsplads.

RETIO BY ZIGNIFIKANT SÆTTER FOKUS PÅ
MENTAL SUNDHED PÅ ARBEJDSPLADSENRetio by Zignifikant er en succesfuld virksomhed i vækst. De arbejder inden for digitalt bogholderi og medarbejderne er fordelt på flere forskellige lokationer. I efteråret 2021 valgte Retio by Zignifikant at prioritere en hel dag med fokus på mental sundhed - hvor alle medarbejdere mødtes over en Workshop faciliteret af Morberg Breathe.Jeg spurgte Mia Svenstrup, som er kommunikationschef, om hun havde lyst til at sætte et par ord på deres udbytte af dagen, og det havde hun heldigvis. Du kan læse hendes svar lige her:

 1. Hvad har workshopdagen om Mental Sundhed hjulpet jer med at sætte fokus på som virksomhed?


  Workshoppen har hjulpet os med at sætte fokus på pauser i dagligdagen. På at få skabt rum og muligheder for "Mellemtider", der gør at hjernen er skarpere, når den vender tilbage til arbejdet igen. 2. Hvilket udbytte har workshoppen givet jer som organisation?


  Workshoppen hjalp os med at få et fælles sprog og reference ramme for, hvad der var "sundt" for os hver især, og hvordan vi kunne blive klogere på hinanden. 3. Hvilket udbytte har workshoppen givet dig personligt?


  Jeg har efter workshoppen haft meget fokus på, hvad det er, der giver mig energi og gør mig "mental sund", og hvordan jeg får skabt rum til det i min hverdag, og hvordan jeg prioriterer det. Både privat, men også arbejdsrelateret.  4. Hvis du vil anbefale mig til andre, hvad vil du så sige til dem?

  Joan skaber et trygt og nede-på-jorden rum til workshoppen, hvor alle medarbejdere kan være med på hver deres "niveau". Jeg vil klart anbefale hende, hvis I gerne vil have fokus på, hvordan jeres organisation sætter fokus på medarbejdernes mentale trivsel.
Agenda for workshopdagen om mental sundhed
hos Retio by ZignifikantOfte bliver jeg spurgt om, hvad jeg helt konkret arbejder med, når jeg faciliterer en workshopdag om Mental Sundhed hos en virksomhed - og hos Retio by Zignifikant arbejdede vi med denne agenda gennem dagen. • Mental sundhed
  Hvad er mental sundhed og hvordan forebygger vi vores mentale sundhed individuelt og som organisation.

 • Pas på fokustyvene og tidsrøverne!
  Lær hvordan du arbejder fokuseret og træner din koncentration.

 • Din hjerne har begrænset kapacitet!
  Lær hvordan du tager hjernepauser og genoplader batterierne.

 • Er der ubalance på din mentale sundhedskonto?
  Lær hvordan du tanker op på energikontoen, bruger din mentale energi hensigtsmæssigt.

 • Sammenhæng mellem tanker og følelser!
  Lær hvordan du skaber indre ro i stærk følelsespåvirkning.

 • Kroppens signaler!
  Lær at tyde kroppens intelligente signaler, spot ubalance og genskab din personlige balance.

 • Work life balance!
  Lær hvordan du justerer dit kapacitetshjul og skaber mere work life balance.

 • Personlige balancerytmer!
  Design dine daglige balancerytmer, som vedligeholder og genopretter din mentale sundhed og personlige balance.

Mia Svenstrup

Kommunikationschef

MERE INSPIRATION