Artikler

ARTIKLER OG VÆRKTØJERHer på siden kan du lade dig inspirere af forskellige artikler og værktøjer om strategisk ledelse, neuroscience leadership, mental sundhed og psykologisk tryghed & selvudvikling, personligt lederskab, livsbalance og meget mere.Jeg er altid i gang med at finde mere inspiration til dig, så kig ind en gang i mellem for at tjekke det nye ud. Og rigtig god fornøjelse med at udforske alt det, der allerede ligger klar til dig lige nedenfor.Nederst på siden her, kan du også skrive dig op til at modtage inspirationsmails direkte i din indbakke.


02.05.2024


SORT BÆLTE I KOMMUNIKATION OG INVOLVERINGDe fleste af os ved udmærket godt, at når vi som ledere skal kommunikere et budskab, skal vi sørge for at gøre det på en tryg og motiverende måde og selvfølgelig også med en høj grad af involvering, for på den måde at sikre, at medarbejderne efterfølgende føler ejerskab og ansvar.

 

Men helt ærligt; det er meget nemmere sagt end gjort!Læs om hvilke obs'er du skal huske på, for at det rent faktisk virker.

 

17.01.2024


ER DU EN RESULTATSKABENDE LEDER?Det er så nemt at blive opslugt at driften og glemme at kigge ud i horisonten. Derude, hvor vi rent faktisk opdager og spotter, hvad fremtiden byder på og har behov for.

 

Derfor har jeg udarbejdet en række refleksionsspørgsmål, skræddersyet til den ambitiøse og resultatskabe leder. Se alle refleksionsspørgsmål til den resultatskabende leder.

11.01.2024


HAR DINE MEDARBEJDERE TILLID TIL DIG?Virksomheder med en høj grad af tillid har:

  • 74 % mindre stress
  • 106% mere energi på jobbet
  • 50 % højere produktivitet
  • 13 % færre sygedage
  • 40 % mindre udbrændthed
Læs om hvordan du, via dine medarbejderes adfærd, kan se om de har tillid til dig som leder

 

03.01.2024


2024 CHALLENGEØnsker du at forvandle dit 2024 til et år med mere overskud og mentalt velvære? Så tag udfordringen op og implementér dette simple, men magtfulde råd.

 

Dog skal jeg advare dig! Det er både det letteste og det sværeste at gøre på én gang. Er du klar? Her er det:

 

HOLD FRI, NÅR DU HAR FRI!

Læs mere om hvordan du holder fri, når du har fri

14.12.2023


HVAD HAR DU BRUG FOR?Som leder er det naturligt at holde øje med sine medarbejderes behov og at sørge for andre. Men det er vigtigt ikke at glemme sig selv.

For at være en god leder for andre, er du nemlig også nødt til at være i kontakt med dine egne behov, og det som giver dig energi og glæde.

 

Drivkraft og motivation for jobbet giver os energi til at opnå vores ønsker og mål. Men hvis du ikke er bevidst om, hvad der giver dig energi, og hvad der dræner din energi, så risikerer du at stå for enden af dagen og føle dig fuldkommen drænet og utilstrækkelig.

 

Hvis du endnu ikke har spurgt dig selv, så opfordrer jeg dig til at gøre det nu: Hvad har jeg brug for i dag? 

14.12.2023


KENDER DU TIL HJERNEPAUSER?Pauser er vigtige. Det ved vi formentlig alle - men ved du, hvordan man tager en hjernepause?

 

Mange tror, at det handler om IKKE at tænke. Men det handler i stedet om at lade sine tanker passere, så man ikke går aktivt idialog med dem. Det kan være svært at give sine tanker frie tøjler, uden at forfølge dem, men det er sådan din hjerne får ro til at restituere og bearbejde nye indtryk.
Læs mere om hjernepauser og prøv en 5-minutters guidet hjernepause

06.12.2023


FORVENTNINGSAFSTEMNINGEn af de mest virksomme ting, du kan spørge din leder om, hvis du oplever stress på dit arbejde, er at få en klar forventningsafstemning på plads. Hvis du ikke ved, hvad der forventes af dig, vil din hjerne opleve det som en trussel, hvilket er det dårligste udgangspunkt for at kunne performe og samarbejde godt, og det kan med tiden føre til psykisk og fysisk stress.
 
 

En GOD LEDER sørger altid for at lave klare forventningsafstemninger med sine medarbejdere!

30.11.2023


SELVVENLIGHEDEr du allerede vintertræt? 


Hvor finder du DIN iltmaske? 


Hvad ville du mon råde din bedste ven til? 

 

Husk selvvenlighedenKlik på billedet for at se videoen

22.11.2023


SENSE OF SAFETYFølelsen af tryghed er essentiel for, at du kan performe godt på dit arbejde. Hvis din hjerne ikke oplever tryghed gennem værdsættelse, gennemsigtighed og i tillid i relationerne med kolleger ogledere, så vil den opleve det som en trussel… og det kan sætte gang i ærgerlige, men helt naturlige reaktionsmønstre med udgangspunkt i frygt, modstand og mistillid.En GOD LEDER er opmærksom på at skabe en følelse af tryghed blandt sine medarbejdere!

01.11.2023


ADVENTKALENDER 2023Oplev en magisk julemåned fyldt med indre harmoni, velvære og taknemmelighed. 


Hver søndag i advent får du en dejlig meditation, der styrker din

mentale sundhed henover julen. Skriv dig op til at modtage adventalenderen 2023

31.10.2023


ID LEDEREN'S STYRKER OG SKJULTE FALDGRUBERKære ID leder


Kender du dine største styrker og skjulte faldgruber?


Vi tager udgangspunk i DiSC management profiles og tuner i denne korte video ind på ID lederens' største styrker og skjulte faldgruber, når du skal lede dine medarbejdere. 
Læs mere

03.10.2023


MENTAL SUNDHED PÅ ARBEJDSPLADSENHvad bliver der arbejdet med helt konkret, når en virksomhed priotiterer en hel dag til at arbejde med mental sundhed? 


Læs om hvordan workshoppen om mental sundhed har hjulpet virksomheden Retio by Zignifikant med at forbygge og styrke mental sundhed på deres arbejdsplads.
Læs mere

26.09.2023


ÅNDEDRÆTTETS POWERÅndedrættet er det vigtigste redskab til at skabe ro i dit nervesystem og forny din energi.


Vi trækker vejret cirka. 20.000 gange i døgnet. Størstedelen af tiden sker det helt automatisk, uden at vi tænker over det. Men der kan være gode grunde til at give det mere opmærksomhed, fordi 90 % af vores energi kommer fra at trække vejret.

Læs mere og få en 5-trins-guide til dyb og rolig vejrtrækning

05.09.2023


PRØV EN HJERNEPAUSEFor at præstere må vi også restituere. Hjernen har godt af små hjernepauser i løbet af dagen. En pause, hvor du giver hele dit system mulighed for at restituere og genoplade.

Der er mange måder at tage en hjernepause på, og én af dem kan du prøve af lige her.

Snup en hjernepause og mærk både indre ro
og fornyet energi

05.09.2023


ABONNÉR PÅ MENTAL SUNDHEDJeg er i fuld gang med at udvikle en app til dig, der ønsker selv at arbejde med at forebygge, styrke og genopbygge din mentale sundhed.


Appens moduler kommer til at indeholde masser af inspiration, viden, videoer, lydfiler og helt konkrete øvelser:


  • Guidede meditationer
  • Stå stærkt i dig selv
  • Giv din hjerne de bedste arbejdsbetingelser
  • Life balance


Læs mere

25.08.2023


MUSIK, KAFFE OG HJERNEKRAFTGodt nyt til alle musik og kaffe elskere...


Ny forskning viser at lytte til musik og drikke kaffe kan påvirke en persons hjerneaktivitet på måder, der forbedrer kognitive præstationer, når man løser opgaver, der kræver koncentration og hukommelse.


Musik og kaffe booster altså din hjernekraft. 

Læs mere

25.08.2023


SOV GODT GUIDENatten er stille, men dit sind er i konstant bevægelse. Tankerne snurrer som en uendelig dans, mens du stirrer op i loftet.


Problemet med at falde i søvn eller have en rolig nattesøvn går dybere end frustration – det er en udmattende kamp, der påvirker alle aspekter af livet.


"SOV GODT" guiden tilbyder tips til en beroligende søvnrutine. Skab en rutine, der virkelig forbedrer din søvnkvalitet, giver energi og vitalitet.Se guiden

22.06.2023


HUSK HJERNEPAUSERNELigesom din telefon har brug for at lade op, for at du har adgang til alle dens funktioner - så har din hjerne også brug for at lade op i løbet af dagen, så du har adgang til dit fulde potentiale og alle dine ressourcer. 


En hjernepause er en pause til hjernen, hvor hjernen restituerer og lader op - og praktiserer du små daglige hjernepauser vil du hurtigt mærke effekten i hele dit system.
Læs mere

22.06.2023


BALANCÉR DIN ENERGIEr dit energi forbrug større end den energi, du har til rådighed?
Det er helt normalt at opleve det fra tid til anden, men hvis det bliver en konstant tendens, kan det føre til træthed, udmattelse og endda udbrændthed på langsigt.


Tjek dit energi-barometer og prøv øvelsen, der hjælper dig med at identificere dine energiforbrugsmønstre og genopladningsmønstre.
Læs mere

22.06.2023


MINDFUL TILGANG TIL LIVETJon Kabat-Zinn, en pionér inden for mindfulness-baseret stressreduktion, tilbyder os en dybtfølt indsigt med dette citat.


Han inviterer os til at ændre vores perspektiv og reaktion på livets udfordringer, så vi kan møde livets udfordringer med mere ro og accept.


Læs mere

22.06.2023


BALANCE I SPORTENS VERDENNår du er træner på topplan, skal du kunne håndtere et vanvittigt præstationspres fra alle sider. Du er the-go-to-person. Du er den alle holder ansvarlig. Du har ansvaret for gode og dårlige præstationer. Du er ansvarlig for en masse spilleres performance og fysiske og psykiske helbred.

 

Det stiller store krav til din egen mentale sundhed og livsbalance, når du vælger et arbejdsliv som træner på topplan i sportens verden.
Læs mere

01.12.2022


ADVENTKALENDER 2022Giv dig selv en mental sund jul. Julen kan være dejlig, sødmefyldt og hyggelig. Men den kan også være hård, stressfyldt og drænende.


Ønsker du dig en Mental Sundheds Jul med overskud og nærvær til dig selv og din familie, så er det her min julegave til dig.


Få 4 videoer á 10 min. med inpiration og øvelser, der styrker din mentale sundhed henover julen.Er ikke længere tilgængelig

10.10.2022


DK'S MENTALE SUNDHEDSDAGDanmarks mentale sundhedsdag er en påmindelse om, at vores følelsesmæssige velbefindende er lige så vigtigt som vores fysiske sundhed.


Dagen falder altid den 10. oktober og det er en dag, hvor vi med et fælles fokus styrker bevidstheden om at skabe et samfund, hvor alle kan trives mentalt.

Læs mere om hvad virksomheder kan gøre for at sætte fokus på mental sundhed - i arbejdslivet.

08.06.2022


PODCASTDet flyver med selvhjælpsbøger om at få det bedst mulige liv, vi er meget optaget af at blive den bedste version af os selv, vi vil gerne være dygtige på job, i vores familier og ikke mindst for os selv. Samtidig så taler alle om work life balance, robusthed og mange andre buzzwords og aldrig har så mange følt sig så stresset. 


Jesper Toft fra Avidly har inviteret mig ind i sit studie, hvor vi taler om hvordan man får en balanceret hverdag, når der er smæk på med både job og familie. 


Lyt til podcasten på SPOTIFY

03.03.2021


VEJEN TIL WORK-LIFE BALANCEHvordan vil vores work-life-balance - og ikke mindst vores mentale sundhed - se ud, hvis vi tager en bevidst beslutning om, hvor mange timer vi vil arbejde, og så rent faktisk holder os selv op på det. 


Old School timeregistrering kan føles som kontrol, men det kan også være vejen til frihed.


Læs mere

07.09.2020


NÅR DU ARBEJDER HJEMMEFRADu kender det sikkert. Selvom vi har de bedste intentioner om en fokuseret og velafbalanceret hjemmearbejdsdag, ender dagen alligevel ofte helt anderledes.


Få 3 helt konkrete råd til en mental sund hjemmearbejdsdag!Læs mere

20.06.2020


STYRK KONTAKTEN TIL DIG SELVI en hektisk verden bliver kontakt med dig selv en oase af ro og klarhed, der hjælper dig med at bevare fokus og balance. Styrket selvforbindelse giver mulighed for bedre at håndtere udfordringer og træffe velovervejede beslutninger.


Se videoen, der guider dig gennem en grounding, hvor du får mulighed for at zoome helt ind på dine tanker, følelser og krop - og styrke kontakten til din indre kerne. Se videoen

02.04.2020


UNDGÅ PANIK UNDER CORONA
Hvad kan man gøre, som individ og som virksomhed, for at undgå panikhandlinger i Corona-tiden, der er baseret på frygt og usikkerhed?


Frygt er en helt naturlig følelse, lige nu. Når hjernen føler sig truet, som fx af Coronavirus, er det altså helt naturligt at føle frygt. Det er vores eget system, der passer på os.

Læs mere

03.09.2019


NEUROSCIENCE LEADERSHIPInsights from “neuroscience” are becoming more and more relevant in leadership.


Find out more about understanding our brain systems, conscious and unconscious behavior, the brains perception of threat and reward – and knowing how to put it in perspective to leading people.


Watch 6 videos of neuroscience leadership

MODTAG INSPIRATIONSMAILS


 Om strategisk ledelse, neuroscience leadership, psykologisk tryghed og mental sundhed.

Ingen spam eller sure miner. Du kan altid afmelde dig igen.