Balance i sportens verden

22.06.2023


BALANCE I SPORTENS VERDENNår du er træner på topplan, skal du kunne håndtere et vanvittigt præstationspres fra alle sider. Du er the-go-to-person. Du er den alle holder ansvarlig. Du har ansvaret for gode og dårlige præstationer. Du er ansvarlig for en masse spilleres performance og fysiske og psykiske helbred.

 

Det stiller store krav til din egen mentale sundhed og livsbalance, når du vælger et arbejdsliv som træner på topplan i sportens verden.

Hvordan hænger det at være håndboldtræner på TOP-PLAN sammen med mental sundhed og livsbalance?Når du er træner på topplan, skal du kunne håndtere et vanvittigt præstationspres fra alle sider. Du er the-go-to-person. Du er den alle holder ansvarlig. Du har ansvaret for gode og dårlige præstationer. Du er ansvarlig for en masse spilleres performance og fysiske og psykiske helbred.


 

Det stiller store krav til din egen mentale sundhedog livsbalance, når du vælger et arbejdsliv som træner på topplan i sportensverden.

 

 

Det ved Søren Hansen, daværende Cheftræner i TTH Holstebro (nuværende assistenttræner) alt om. Han lever det liv med de ups and downs der hører med.I 2022 valgte Søren at gennemføre en 6-måneders individuelt tilpasset FOKUSERET BALANCE UDDANNELSE - FOR TOP TRÆNERE hos Morberg Breathe. Uddannelsen er opstået i samarbejde med onenexus, kendt som en betroet rådgiver og rekrutteringspartner for organisationer, trænere og ledere i den professionelle sportsbranche.Jeg spurgte Søren Hansen, næsten et år efter, han var færdig med uddannelsen, om han havde lyst til "offentligt" at svare på nogle spørgsmål, om hvilken forskel uddannelsen havde gjort for ham. Det havde han heldigvis og du kan læse alle hans svar lige her:

 

 

 1. Hvad har 6-måneders uddannelsen ”fokuseret Balance - for top trænere” hjulpet dig med?

  Mit forløb hos dig har givet mig nogle værktøjer til at være en fokuseret leder i balance med min omverden. Jeg arbejder nu med indlæggelse af mellemtider, prioritering af opgaver (fokus) Zoome ind og ud, få sat tydeligere grænser og derudover et konstant arbejde med at genoprette min personlige balance.

  Jeg har fået ny viden omkring fokus, stress og dens symptomer, mental energi og life-balance.


   
 2. Hvilket udbytte har uddannelsen givet dig personligt?

  Jeg oplever, at jeg efter forløbet har fået mere overskud/energi og er blevet tydeligere som leder, men vigtigst er blevet klogere på mig selv, min krop og dens signaler, så jeg kan tjekke ind og ud, bl.a. ved hjælp af åndedrætsøvelser, mindfulness eller grounding. Jeg føler jeg er mere nærværende både hjemme og på arbejdet.


 3. Hvilket udbytte har din udvikling i forbindelse med uddannelsen betydet i dit job?

  På arbejdet er jeg blevet skarpere på at prioritere mine opgaver og holde fokus på det vigtigste. Jeg har fået en arbejdsmail, som jeg kun bruger, når jeg er på arbejdet. Jeg har fået inkorporeret en bedre mødestruktur, som frigiver tid og tankevirksomhed til andre opgaver! Derudover er små mellemtider (hjernepauser) lagt ind i hverdagen! 4. Hvis du vil anbefale mig til andre, hvad vil du så sige til dem?

  Jeg vil klart anbefale et forløb hos Joan. Man møder et dejligt menneske, som med høj faglig viden og god formidlingskraft med garanti vil give dig nogle værktøjer til forandringsmuligheder for dit personlige og arbejdsrelateret liv. 5. PS. fra Søren

  Glemte at sige at din APP fungerer som et rigtig godt redskab også efter forløbet. Den er virkelig nem og dejlig at have med på telefonen. Når man trykker ind er det som at give sig selv “kvalitetstid”😁👍
Søren Hansen

daværende Cheftræner i TTH Holstebro


UDNYT DIT FULDE POTENTIALE MED INDIVIDUEL SPARRINGEr du chef, leder eller medarbejder og har du brug for en fortrolig sparringspartner som kan inspirere dig og støtte dig i et individuelt sparringsforløb?Du ønsker måske et stærkere lederskab, et mere mentalt sundt arbejdsliv eller faglig sparring på dit arbejdsliv eller arbejdssituation.I et sparirngsforløb får du rådgivning, sparring og fokus på din faglige og personlige udvikling, ud fra et strategisk, taktisk og operationelt perspektiv.Med udgangspunkt i dine nuværende kompetencer og situation, tilpasser vi konkret viden og værktøjer, som du kan sætte i spil, for at bevæge dig nærmere dine mål og ønsker.