Teknologisk Institut - mental sundhed

Teknologisk Institut

CASETeknologisk Institut er en uafhængig forsknings- og udviklingsinstitution, der har til formål at styrke danske virksomheder gennem innovation og teknologisk udvikling. Instituttets afdeling, ”Fødevareteknologi”, faciliterer en HACCP-erfagruppe for danske fødevarevirksomheder, der sender deres kvalitetsansvarlige på op til 3 møder om året, hvor de får faglige input og sparring med ligesindede.

 

Pernille Langelund og Lone Sass Mortensen, som er konsulenter i ”Fødevareteknologi” og som er facilitatorer i HACCP-erfagruppen, valgte Morberg Breathe til at holde ”et blødt indlæg” midt i alt det faglige, på det årlige 2-dages HACCP-erfamøde; det giver mening at kvalitetsansvarlige i de danske fødevarevirksomheder får bedre forudsætninger for at navigere i en hverdag med mange forandringer, øget kompleksitet og stort arbejdspres.FORLØBEt 2 timers involverende Foredrag "Mental Sundhed i arbejdslivet, når hverdagen er præget af mange forandringer, øget kompleksitet og stort arbejdspres". Foredraget blev afholdt i forbindelse med det årlige 2-dages HACCP-erfamøde for 72 kvalitetsansvarlige fra danske fødevarevirksomheder.


RESULTATERDeltagerne fik i foredraget en dybere forståelse for, hvorfor mental sundhed er vigtigt at sætte fokus på, og helt konkret viden, inspiration og værktøjer, som de kan tage i brug i deres organisationer til at forebygge og styrke mental sundhed i arbejdslivet. Mere konkret ved deltagerne nu, hvordan man:

 

  • Navigerer i forandringer, kompleksitet og arbejdspres, når hjernen er kapret af stærke følelser.
  • Skaber psykologisk tryghed på arbejdspladsen, ved at sætte rammer ud fra 3 fundamentale nøgle-elementer.
  • Træner deres hjerner til at blive en medspiller i stedet for en modspiller.
  • Indfører MELLEMTIDER (hjernepauser) i arbejdsdagen, og samtidig øger overskud, koncentrations- og innovationsevne. Hjernepauser forbedrer ikke blot den enkeltes mentale sundhed, men forbedrer også samarbejdet og arbejdskvaliteten på tværs i organisationen. PERNILLES ANBEFALING"Vores 2-dages HACCP-erfamøde er 2 dage med faglige indlæg, men vi lægger altid et ”blødt indlæg” ind. I år var Joan Morberg ”det bløde indlæg”, hvor hun på fineste vis fik synliggjort mekanismer i hjernen, der påvirker vores hverdag og beslutninger og heraf samtidig nødvendigheden af bl.a. hjernepauser. Joan er en fantastisk formidler og man mærker straks hendes oprigtige interesse for at ”flytte” og involvere sit publikum. Oplægget fra Joan var super relevant i den her gruppe og deltagerne var meget begejstrede for det, de fik med hjem".REFERENCEPernille Langelund

Formidler og konsulent ved Teknologisk Institut

prnl@teknologisk.dk / 72 20 22 84

 

og

 

Lone Sass Mortensen

Seniorkonsulent, M.Sc. Food Science, ved Teknologisk Institut

LSM@teknologisk.dk / 72 20 14 83


SE ANDRE CASES

MENTAL SUNDHED I GEV

Chefteamet i GEV ville skabe en attraktiv arbejdsplads og har gennem uddannelsesforløbet som mentale sundhedsambassadører, fået en mental sundhedsværktøjskasse fyldt med konkrete nøgleværktøjer til at forbygge og styrke mental sundhed i deres organisation.

PLEJE- OG SENIORSERVICE

Mette Rohde, afdelingschef for Pleje- og Seniorservice I Vesthimmerlands Kommune, ønskede at forbedre ledernes arbejdsmiljø. Derfor satte vi, på en workshop, fokus på at forebygge og styrke afdelingsledernes mentale sundhed og udvikle kompetencer til at lede sig selv i balance og samtidig være i stand til at understøtte og forankre mental sundhed i hele Pleje- og Seniorservicesektoren.

VIL DU VIDE MEREKontakt mig for en uforpligtende snak om, hvordan I kan få et skræddersyet
udviklingsforløb til netop jeres behov og ønsker.